Пређи на главни садржај

Krmenadle punjene kobasicama




Sočne krmenadle punjene dimljenim kobasicama u finom sosu od kajmaka i belog vina idealne su za nedeljni ručak. Po želji ih možete poslužiti uz krompir pire, mada su i bez njega dovoljno zasitne, tako da uz sezonsku salatu dobijate kompletan obrok uz samo malo truda. 


Potrebno je:
4 svinjske krmenadle
1 par dimljenih kobasica
200 g kajmaka
2 pileće kocke za supu
1 glavica crnog luka
2 kašičice senfa
50 ml belog vina
ulje
mleveni crni biber
peršun





Priprema:
Krmenadle zasecite sa strane formirajući džepove.Posolite i pobiberite meso i istucite ga. Kobasice iseckajte na kockice i stavite u sud. Dodajte sitno iseckan crni luk i peršun i senf. Promešajte i ovom smesom punite useke krmenadli, pričvrstite čačkalicom i ispecite na nauljenom roštilju, ili u teflon tiganju.
Preostali fil ispržite posebno u drugom tiganju. Oko 1/2 l vode zagrejte i rastvorite kocke za supu. U tiganj sa filom dodajte belo vino, supu i kajmak. Dobro promešajte i pustite da se krčka. Kada meso bude isprženo, sklonite ga sa roštilja i stavite u tiganj sa sosom. Ostavite da još malo krčka kako bi meso omekšalo i sos se još dodatno zgusnuo, a zatim sklonite sa ringle i poslužite jelo.


Коментари

  1. Jako mi se ovo sviđa, mora da je savršeno! Pinam jer kanim jako skoro raditi.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Sedmo nebo

Ako ste ljubitelj kremastih, neznih i prefinjenih kolaca onda je ovaj recept za vas. Od srca vam preporucujem da ga isprobate.