Punjeno kniš pecivo


Kniš pecivo spada u vrstu punjenih peciva, Testo se može puniti raznim nadevima, ali u osnovi je to mešavina luka, mesa i krompir pirea.
Po vašem ukusu možete dodati šampinjone ili neku drugu vrstu pečuraka. Izuzetno je lepo za rad, a pečeno je mirisno i mekano i sutradan. 
Današnji dan je kao stvoren da se nešto umesi. Pada sneg i sve to prelepo izgleda, pa je idealno zagrejati kuću i zamirisati je predivnim mirisom pečenog peciva. Recept sam preuzela sa odličnog bloga Vikend kuvarica.


 Punjeno kniš testo

Potrebno je:
400 g mekog belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
125 ml ulja
125 ml mlake vode
za fil
150 g krompir pirea
100 ml mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so i biber
za premaz
1 jaje
malo ulja


Priprema:
U posudi u kojoj ćete mesiti testo pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Napravite udubljenje na sredini pa dodajte jaja, ulje i mlaku vodu i umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji sat vremena. 
Za to vreme napravite fil. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk, dodajte beli luk i mleveno meso i začine. Dodajte na kraju i prethodno pripremljen krompir pite i sve dobro izmešajte. Ostavite da se malo prohladi.



Nakon sat vremena testo još jednom lagano premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini. Podelite ga na testo težine oko 60 g (meni je izašlo 13 komada). Svaku lopticu posebno razvući još malo oklagijom i staviti punu kašičicu fila. Preklopite testo kao paketić i još malo pritisnite prstima kako bi se lepo spojilo.
Poređajte paketiće u pleh obložen papirom, Rernu zagrejte na 180 stepeni. Loptice premažite jajetom blago umućenim sa malo ulja i posipite ruzmarinom (odlično je!) Pecite 20-ak minuta dok ne porumene sa svih strana. 

Коментари

Популарни постови